Bingo er et sjovt og enkelt spil, der er blevet spillet i mange år og er populært i mange lande verden over. Det er uklart, hvem der opfandt bingo, men det er blevet spillet i forskellige former i århundreder.

Bingos oprindelse kan spores tilbage til 1500-tallet i Italien, hvor det blev spillet som en form for lotteri. Det blev kaldt “Lo Giuoco del Lotto D’Italia” og blev spillet ved at trække tal fra en kugle og annoncere dem for spillerne, der skulle markere dem på deres plader.

I 1700-tallet blev bingo introduceret i Frankrig, hvor det blev kaldt “Le Lotto” og blev spillet på samme måde som i Italien. Fra Frankrig spredte bingo sig til resten af Europa, og det blev spillet som et underholdningsspil i private kredse og ved højtider.

I 1929 blev bingo introduceret i USA af en mand ved navn Edwin S. Lowe. Lowe havde været til et cirkus, hvor han havde set et spil, der lignede bingo. Han købte rettighederne til spillet og begyndte at sælge bingoplader og bingokugler i sin legetøjsbutik. Bingo blev hurtigt populært i USA, og det blev spillet i bingohaller, kirker og skoler over hele landet.

I 1950’erne blev bingo også populært i Storbritannien, hvor det blev spillet i bingohaller og kirker. Fra Storbritannien spredte bingo sig til resten af verden, og i dag er det et af de mest populære spil i mange lande.

I dag findes der mange forskellige varianter af bingo, og det kan spilles online, på bingohaller og ved private arrangementer. Bingo er blevet et elsket spil af mennesker i alle aldre og er stadig meget populært over hele verden.

Bingo i dag

I dag spilles hver dag af rigtig mange mennesker både i Danmark og resten af verden. Den mest populære måde at spille bingo på er online på bingo sider, men det spilles stadig i bingohaller og forsamlingshuse mange steder.

Du kan også spille bingo derhjemme, så længe du har det rigtige udstyr til at spille bingo. Hvad du foretrækker er op til dig.