Tæpper er ofte en af de første ting, folk lægger mærke til, når de træder ind i et hjem. Områder med stor trafik oplever snavsophobning over tid og kræver hyppig støvsugning for at holde dem i nyt udseende. Derudover bør der foretages en professionel tæpperensning en eller to gange om året afhængigt af mængden af fodgængertrafik i dit hjem. Læs med her for at få tips til, hvordan du kan holde dine tæpper rene, og hvorfor det er vigtigt at overveje professionel tæpperensning.

Støvsugning med jævne mellemrum

Støvsugning er den bedste måde at holde tæpper rene og friske på mellem de professionelle rengøringer. Afhængigt af mængden af trafik bør tæpper støvsuges mindst en gang om ugen, men gerne oftere, hvis det er muligt. Støvsug langsomt i forskellige retninger for at sikre, at alle snavspartikler fjernes fra tæppets overflade. Dette vil også bidrage til at reducere allergener i dit hjem og sikre, at der ikke bliver smuds indlejret dybt inde i tæppets fibre. Sørg for at tømme støvsugeren efter hver brug, så den ikke bliver tilstoppet med snavs partikler, hvilket kan føre til yderligere skader senere hen.

Pletrengøring af pletter og spild

Uanset hvor forsigtige vi er, sker der altid uheld! Det er vigtigt at pletrense eventuelle spild så hurtigt som muligt, før de sætter sig fast i tæppets fibre. Brug om nødvendigt en fugtig klud med en mild opløsning af et rengøringsmiddel eller et enzymatisk rengøringsmiddel, der er specielt beregnet til at fjerne pletter fra kæledyr. Gnid ikke for hårdt eller skrubbe for kraftigt, da dette i nogle tilfælde kan forårsage yderligere skader og misfarvning. Undgå at bruge skrappe kemikalier som f.eks. blegemiddel eller ammoniak, da disse kan efterlade permanente misfarvningspletter på tæpper, selv efter at de senere er blevet professionelt renset.  

Professionel tæpperensning

Det er vigtigt at hyre professionelle en gang imellem til grundig rengøring af tæpper, da de har adgang til kraftigt rengøringsudstyr som f.eks. lastbilmonterede damprensere, der er langt bedre end de udlejningsmaskiner, du kan finde i lokale butikker. Professionelle rengøringsfolk ved også, hvordan de bedst håndterer specifikke typer stof, så der ikke sker nogen skade under rengøringen og tørrer dem bagefter, så der ikke dannes mug eller skimmel under dem på grund af ukorrekte tørringsteknikker. Dette vil bidrage til at øge deres levetid og sikre, at dine tæpper ser ud som nye i længere tid!

For at holde dine tæpper rene skal du støvsuger dem regelmæssigt og rengøre spild og pletter straks efter, at de er opstået; men professionel tæpperensning bør overvejes mindst en eller to gange om året afhængigt af fodgængertrafikken, så dine tæpper kan forblive som nye i meget længere tid! Med disse tips kombineret vil boligejerne finde sig selv med bløde, pjuskede tæpper, der holder længere end nogensinde før!