Når du har klikket ind på denne artikel, er du helt sikkert den konkurrenceglade type. Og hvorfor ikke bruge denne konkurrence-iver til noget positivt? Noget, der kan gøre dig stærk, og som samtidig giver dig den ultimative håneret over dine venner?

Hvis din nysgerrighed er vakt, så læs videre her.

Konkurrence i crossfit

Start med at pitche idéen om en fysisk konkurrence mellem dine venner og se, hvem der er med, og hvem der ikke er. Udvælg også nøje, hvem du tror, kunne være sjove at have med. Det er jo vigtigt, at det er mennesker, der er ligeså konkurrencelystne som dig selv, så alle deltagere giver alt, hvad de har for at vinde.

Når du har fundet ud af, hvem der skal være med, så aftal internt hvor ofte I skal konkurrere. Det kan være én gang om måneden, én gang i kvartalet eller én gang hvert halve år. Og lov så hinanden, at I træner op ved siden af, så alle bliver udfordret godt og grundigt.

Derudover skal I også huske at have en præmie på højkant, når I konkurrerer, så motivationen er helt i top. Det behøver ikke være en stor ting, det kan være små ting, såsom at taberen skal give en omgang på næste bytur, eller at vinderen skal inviteres i biografen.

Lav en plan for øvelserne

For hver konkurrence skal I selvfølgelig have lagt et program. I kan med fordel tage udgangspunkt i nogle af de mange konkurrencer i crossfit, som ligger tilgængelige på nettet. I kommer dog ikke uden om at have øvelser med kettlebell, når I konkurrerer i crossfit. Brug den til kettlebell snatch, squats eller kettlebell swings, men husk at programmet skal være varieret, så I undgår skader og ligeledes undgår at køre én muskelgruppe helt død.

En anden øvelse, der også uundgåeligt skal med, er pull-ups. Det er også ved pull-ups, at du fra gang til gang tydeligt kan se forbedringer i din træning, og det vil virke yderligt motiverende midt i konkurrencen. En pull up bar kan dog bruges til mange andre ting end blot pull-ups, og det er ret svært at lave en WOD uden at bruge en pull-up bar. Vær derfor kreativ, når I sammensætter programmet og husk at inkludere både hadeøvelser og yndlingsøvelser, så alle mand bliver udfordrede.

Spil på hinanden…

I skal selvfølgelig køre på hinanden og prøve at drille hinanden godt og grundigt under konkurrencen – alle kneb gælder, så længe I ikke blokerer øvelserne for hinanden.

Men I kan også prøve at spille på hinanden, når først programmet er lagt. Hvem tror I, det er mest realistisk vil vinde dagens konkurrence? Du skal selvfølgelig ikke gøre dig dårligere, for at en anden skal vinde, så du i stedet kan vinde penge på det – indsatserne skal være små, men det er sjovt og anderledes at lave flere konkurrencer i én konkurrence.

Men vigtigst af alt: Hav det sjovt! Og husk; det hele handler ikke kun om træning.