Sportsbetting er underholdende og populært, men hvis du er nybegynder, er der måske ting, du gerne vil blive klogere på. Vi giver dig derfor en introduktion til, hvad sportsbetting er, og hvorfor du skal bette. 

Hvad er sportsbetting?

Sportsbetting er, når flere personer spiller på, hvad udfaldet af en bestemt sportsgren bliver. Lidt ligesom aktiemarkedet påvirkes værdien af et væddemål, også kaldet oddsene på fx https://extra.bet365.dk/news/da/, af mange forskellige faktorer. Odds kan ændre sig, hvis en spiller for eksempel bliver skadet, hvis et hold vinder eller taber en række kampe, hvis en træner bliver ansat eller fyret og en masse andre elementer. For eksempel brækkede Atletico Madrids forsvarspiller Jose Gimenez tåen for nyligt, da holdet mødte Eibar. Det kan være noget, som potentielt har indflydelse på holdets odds i de kommende kampe. 

Hvorfor sportsbette?

En af de bedste grunde til at sportsbette er, at det er supersjovt. Hvis du er sportsinteresseret i forvejen, bidrager betting til spændingen ved at følge kampene. Herudover er det en utrolig varieret gamingdisciplin, da du kan bette på stå stort et udvalg af sportsgrene. Du kan spille på tenniskampe med Caroline Wozniacki og Serena Williams som du kan læse nyheder om mange steder som fx på https://www.bt.dk/caroline-wozniacki, kampene i den amerikanske basketball-liga NBA og de danske superligaopgør for blot at nævne nogle få. Selvfølgelig kan det betale sig at sætte sig godt ind i en enkelt sportsgren, hvis man vil blive dygtig til at bette, men bliver man træt af det, er der masser af andre muligheder. En sidste grund til at du skal sportsbette online er, at det er så nemt. Det kræver virkelig kun få klik at åbne en konto, og herefter kan du spille fra både computer, smartphone og tablet. 

Hvilken sportsbettingsstrategi skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige former for sportsbetting, og vi vil forsøge at forklare de mest gængse begreber her. 
 

Singles – som navnet antyder, spiller du her på et enkelt resultat, som skal gå hjem, før at gevinsten udbetales. Det er nemt og overskueligt, men til gengæld giver det sjældent store gevinster.
 

Head-to-head – er en populær strategi, hvor man spiller på udfaldet mellem to deltagere. Det kan for eksempel være to heste i hestevæddeløb eller den bedste placering i Tour de France mellem to cykelryttere, som man kan hente inspiration fra via fx http://sport.tv2.dk/cykling/. Man kan også spille på udfald mellem to hold i en kamp, men her vil der blive tilføjet en ekstra faktor – et trevejsbet. 
 

Over/under – igen er det en utroligt enkelt strategi, som handler om at ramme over eller under et resultat, som for eksempel antallet af mål i en kamp. 
 

Each way – som betyder, at du spiller på både et vinder og et placeringsspil. Du får gevinst, hvis deltageren, som du spiller på, enten vinder eller bliver placeret inden for det interval, som bookmakeren har fastsat. 
 

Multispil – her spiller du på to eller flere resultater og giver kun gevinst, hvis alle spillene går hjem. 

Systemspil – her kan du for eksempel spille på 3/4, hvor mindst tre af kampene skal gå hjem for at udløse gevinst. Kuponen bliver dyrere, jo mere du garderer dig. 

Vi anbefaler, at du lægger ud med nogle af de simple spil, til du er blevet fortrolig med at bette og har fået lidt succes med det. Husk at research er vejen frem, og du skal altid spille med hjernen frem for hjertet, hvis du vil have gevinst.