Ønsker du at spare mange penge årligt, og samtidig kunne tage lange varme bade, uden at skulle bekymre dig om at vandregningen kommer til at blinke rødt i budgettet? Med den nye generation af el-vandvarmer medfølger mange fordele. Er du endnu ikke bekendt med dem endnu, bør du læse med her. 

Oplever du til tider at du må løbe under den kolde bruser, fordi at i er løbet tør for det varme vand? Eller måske har du skulle vente med at tage opvasken, fordi at varmtvandsbeholderen ikke længere ville give rindende vand? Med en gennemstrømsvandvarmer undgå du disse situationer, og er derfor ikke afhængig af, nøje at planlægge hvem der bør være førstebader og hvornår opvasken senest skal være klaret. 

Hvad er en gennemstrømsvandvarmer? 

En gennemstrømsvandvarmer er, som det ligger i ordet, en vandvarmer, som ved hjælp af el, opvarmer vandet med det samme og derved sikrer varmt vand, så snart du åbner for hanen eller tænder bruseren. I mindre boliger heraf sommerhuse eller fritidshuse, er der ofte placeret en mindre varmtvandsbeholder. Det kan derfor være en fordel at investere i en gennemstrømsvandvarmer for derved at undgå at løbe tør for vand.  

Spar penge 

Ikke nok med at du er garanteret rindende varmt vand på alle tider af døgnet, er du også garanteret en større besparelse i din årlige vandregning. Sammenlignet med en traditionel vandvarmer, opnår du en besparelse på mellem 1600-2000 kr. årligt, alt efter hvor stort et vandforbrug husstanden har. Årsagen til den store besparelse er, at du med en gennemstrømsvandvarmer, ikke bruger energi på at holde vandet varmt for at undgå Legionella bakterier. I en gennemstrømsvandvarmer, er der ikke placeret en beholder bakterierne kan leve i, og det reducerer hermed den årlige kWh med omtrent 800 KWh.  

Co2 reducerende 

I forlængelse af, at gennemstrømsvandvarmeren ikke er udstyret med en beholder, er det heller ikke nødvendigt at indstille temperaturen på mere end 40-45 grader. Hermed skåner du automatisk miljøet, da du grundet det lavere el-forbrug, nedsætter Co2 aftrykket. Yderligere er det muligt at låse temperaturen, så det ikke er muligt at skrue for højt op ved et uheld. Gennemstrømsvandvarmeren er derfor også kendetegnet ved at være energimærke A. Ønsker du alligevel at opnår en højere temperatur når du bader, vasker tøj eller andet, er det muligt at indstille temperaturen helt op til 60 grader. 

Pladsbesparende 

Gennemstrømsvandvarmere findes i flere størrelser, og kan således også tilkøbes hvis du blot har et mindre vandforbrug. Dette kan være hvis der er tale om en kolonihave eller en feriebolig, som ikke er beboet ofte. Yderligere er den nye generation af el-vandvarmere bygget lille og kompakt, hvilket giver mange muligheder for placering. Dens mindre design giver hermed mulighed for at placere på badeværelsesvæggen uden at bryde det æstetiske udtryk, og kan yderligere placeres under håndvasken hvor den ikke er til syne. Der er derfor mange gode fordele ved at investere i en gennemstrømsvandvarmer og udskifte din traditionelle el-vandvarmer, oliefyr eller gasfyr allerede nu.